Krewetki tygrysie na ostro |
2 opakowanie krewetek tygrysich po 250 g każde
4 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
2 łyżki masła
1 papryczka chili
siekana natka pietruszki
cytryna
sól, pieprz czarny
Wykonanie:
Krewetki rozmrażamy i płuczemy w zimnej wodzie a następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażymy i dorzucamy posiekaną papryczkę chili. Następnie wykładamy na patelnię krewetki i równomiernie rozmieszczamy je na patelni. Smażymy z jednej stron jedną minutę i przekręcamy na drugą. Po minucie, gdy krewetki są gotowe dorzucamy natkę pietruszki, mieszamy i przekładamy na talerz. Podajemy z bagietką, skrapiając je sokiem z cytryny.
krewetki i to w dodatku ostre, lubimy to
OdpowiedzUsuń