czwartek, 28 maja 2020

Roladki z grillowanej cukinii

Roladki z grillowanej cukinii z prażonym słonecznikiem i serkiem to fit przekąska na grilla, kolację we dwoje czy każdą inną okazję.
Roladki z grillowanej cukinii
Składniki:

2 młode cukinie
sól
150 g kremowego serka śmietankowego
1/2 szkl. ziaren słonecznika
1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Najlepiej przy użyciu łopatki do sera wykrawamy z cukinii cienkie, równe plastry. Lekko posolone plastry grillujemy na patelni  grillowej z obu stron. Na suchej patelni podprażamy ziarna słonecznika i studzimy je. Następnie łączymy z serkiem i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Każdy płat cukinii smarujemy farszem, zawijamy w rulonik i ustawiamy na półmisku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly