środa, 19 kwietnia 2017

Sałatka z ciecierzycą, roszponką i fetą

Taka sałatkę zaserwowałam gościom na drugi dzień świąt. Roszponka rośnie akurat  u mnie w ogrodzie więc stanowiła bazę sałatki, pozostałe składniki dopasowałam według uznania i wyszła pyszna, lekka, wiosenna sałatka.
Sałatka z ciecierzycą, roszponką i fetą
Składniki:

garść roszponki
1 opakowanie sera feta
200 g pomidorków koktajlowych
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Składniki na sos:

3 łyżki oliwy
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka soku z cytryny
sól ziołowa, pieprz czarny

Wykonanie:

Roszponkę płuczemy i oczyszczamy. Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Ser feta kroimy w kostkę. Składniki mieszamy ze sobą w salaterce i zalewamy sosem przygotowanym z podanych składników.

1 komentarz:

Printfriendly