Pieczony udziec indyczy |
Pieczony udziec z indyka |
2 udżce z indyka bez kości
Marynata:
1/2 szkl. oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu czarnego
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka keczupu
1 łyżka musztardy
3 ząbki czosnku
1 cebula
Wykonanie:
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Mięso płuczemy pod zimną bieżącą wodą, osuszamy. Mięso dokładnie smarujemy z każdej strony marynatą, okładamy plastrami cebuli i odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie udżce wraz z marynatą przekładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy przez 1,5 godziny. Pół godziny przed końcem rozcinamy rękaw aby mięso ładnie nam się przyrumieniło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz