wtorek, 13 lutego 2018

Surówka z kapusty z kukurydzą i papryką

Ta surówka jest tak uniwersalna, że pasuje do każdej niemal potrawy a lubią ją zarówno dorośli jak i dzieci.
Surówka z kapusty z kukurydzą i papryką
Składniki:

1/2 główki białej kapusty
1/2 puszki kukurydzy
1/2  papryki
1 marchewka
1 mała cebula
szczypiorek
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu
sól, pieprz czarny

Wykonanie:

Kapustę i marchewkę trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Cebulę i paprykę siekamy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, posypujemy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Dodajemy jogurt i majonez. Surówkę możemy udekorować szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly