wtorek, 13 marca 2018

Sałatka grzybowa na zimę

Fantastyczna sałatka z grzybów na zimę, wystarczy wyłożyć ze słoika do salaterki i przystawka gotowa.
Sałatka grzybowa na zimę
Składniki:

sitko drobno pokrojonych, obgotowanych grzybów (u mnie podgrzybki)
3/4 szkl. oleju
6 cebul
1 mały koncentrat pomidorowy
5 łyżek cukru
3 łyżki octu
2 łyżki vegety
2 łyżki maggi w płynie
2 łyżeczki papryki słodkiej


Wykonanie:

Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oleju, dodajemy grzyby i dusimy przez 10 minut. W dalszej kolejności dodajemy pozostałe składniki i dusimy jeszcze przez ok 20 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy przez 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly