czwartek, 17 maja 2018

Szparagi w cieście francuskim

Wspaniała przekąska dla wszystkich miłośników szparagów. Polecam, szczególnie na letnie przyjęcia na tarasie.
Szparagi w cieście francuskim
Składniki:

pęczek zielonych szparagów
1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
kilka plastrów szynki parmeńskiej
ser żółty plastry
czarnuszka do posypania

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 220°C. Szparagi płuczemy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na kwadraty. Na każdym kawałku ciasta układamy po plastrze szynki i sera żółtego, na to układamy po 2-3 szparagi. Ciasto zlepiamy na wierzchu i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na złoty kolor, przez ok 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly