wtorek, 5 czerwca 2018

Makaron ze szparagami, pomidorkami cherry i fetą

Dziś na talerzu pyszny i lekki obiad na upalny dzień, taki jak dziś za oknem.
Makaron ze szparagami, pomidorkami cherry i fetą
Składniki:

1 opakowanie makaronu
1 pęczek szparagów
150 g pomidorków cherry
1/2 opakowania fety
sól, pieprz czarny
oliwa z oliwek
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki bazyli

Wykonanie:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szparagi płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy zdrewniałe końce i kroimy na 4 części. Podsmażamy na oliwie przez kilka minut. Dodajemy pomidorki koktajlowe i doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Na patelnię wykładamy makaron i mieszamy ze szparagami. Danie przekładamy na talerz i oprószamy pokruszonym serem feta i świeżym pieprzem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly