Filety kurczaka w kremowym sosie z bobem |
500 g filetów z kurczaka
1 szkl ugotowanego i obranego bobu
2-3 łyżki maki
1 marchewka
sól, pieprz czarny
szczypta kurkumy
mała cebula
100 ml śmietany kremówki
Wykonanie:
Filety płuczemy i dzielimy na polędwiczki. Mięso doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę a następnie dodajemy startą marchewkę i smażymy ok 2 minuty. Wkładamy kotleciki i zalewamy bulionem, doprawiamy kurkumą. Na małym ogniu podgrzewamy przez 3 minuty. Zaprawiamy śmietaną kremówką połączoną z mąką. Dodajemy ugotowany i obrany bób. Gotujemy jeszcze przez minutę i podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz