niedziela, 13 listopada 2016

Schab po rusku

Przy niedzieli mam więcej czasu i ochoty na przygotowanie bardziej pracochłonnego dania. Inspiracji  na dzisiejszy obiad poszukałam tu, w kuchni Aleex.
Schab po rusku
Składniki:

6 plastrów schabu
plastry żółtego sera
1 duża cebula
3 łyżki majonezu
sol, pieprz czarny
przyprawa Małgorzaty
wędzona papryka

Wykonanie:

Schab lekko rozbijamy, przyprawiamy sola, pieprzem, przyprawą Małgorzaty i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Cebulę kroimy w kostkę  i łączymy z majonezem. Plastry wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę, smarujemy cebulą z majonezem, na wierzchu układamy plastry sera żółtego. Posypujemy  wędzoną papryką. Pieczemy w piekarniku przez 40 minut w 180 C, bez przykrycia. 



1 komentarz:

  1. Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly