środa, 6 września 2017

Naleśniki ze szpinakiem i serkiem kozim


Już od dłuższego czasu zalegał mi w lodówce serek kozi. Z kilku opcji na jego wykorzystanie wybrałam pomysł na naleśniki.
Naleśniki ze szpinakiem i serkiem kozim
Składniki:

naleśniki
200 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
1 łyżka masła
gałka muszkatołowa
100 g serka koziego
ser żółty tarty

Wykonanie:

Szpinak dokładnie płuczemy z piachu i odsączamy na sicie. Na patelni roztapiamy masło i dodajemy czosnek oraz szpinak. Dusimy do czasu, aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Następnie doprawiamy do smaku i dodajemy serek kozi. Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki, składamy na 4 i posypujemy tartym żółtym serem. Naleśniki zapiekamy przez ok 15 min w piekarniku. Podajemy ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly