wtorek, 24 października 2017

Surówka z czarnej rzepy, jabłka i marchewki

Jak dla mnie im prostsza surówka tym lepiej. Ta spełnia to kryterium a smakuje wyśmienicie. Jest soczysta i słodko-kwaśna za sprawą marchewki i rzepy. Idealna na jesień.
Surówka z czarnej rzepy, jabłka i marchewki
Składniki:

1 czarna rzepa średniej wielkości
1 duża marchewka
2 małe jabłka
2-3 łyżki majonezu
2-3 łyżki jogurtu greckiego
sól, pieprz czarny

Wykonanie:

Rzepę, jabłka i marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce  o dużych oczkach. Przekładamy do miski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Na koniec dodajemy jogurt oraz majonez i mieszamy jeszcze raz. Podajemy od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly