wtorek, 21 listopada 2017

Surówka z białej kapusty

Tradycyjna, popularna surówka, jest lekko słodka za sprawą kukurydzy.  Wszyscy ją zawsze chętnie jedzą i pasuje do wielu dań.
Surówka z białej kapusty
Składniki:

1 mała główka białej kapusty
1 marchewka
1/2 cebuli
1/2 puszki kukurydzy
szczypiorek
sól, pieprz czarny
majonez
jogurt grecki

Wykonanie:

Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, przekrawamy na pół  i trzemy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchewkę obieramy i również ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Warzywa mieszamy ze sobą w misce, dosypujemy kukurydzę. Solimy, pieprzymy i łączmy z jogurtem i majonezem w proporcji pół na pół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly