czwartek, 23 listopada 2017

Zupa grzybowa z makaronem

Zupa grzybowa z dodatkiem makaronu smakuje wyśmienicie a dodatek makaronu sprawia, że jest dosyć sycąca.
Zupa grzybowa z makaronem
Składniki:

bulion
garść suszonych grzybów
4 ziemniaki
150 g drobnego makaronu
1 marchewka
1 pietruszka
sól, pieprz czarny
liść laurowy, ziele angielskie
śmietana 30%

Wykonanie:

Suszone grzyby przebieramy, płuczemy i zalewamy zimną wodą, moczymy najlepiej całą noc. Do bulionu dodajemy pokrojone warzywa i namoczone grzyby, gotujemy do miękkości. Osobno w osolonej wodzie gotujemy makaron. Zupę doprawiamy solą, pieprzem czarnym i zaciągamy słodką śmietanką. Podajemy zalewając zupą makaron i posypujemy natka pietruszki.


1 komentarz:

Printfriendly