poniedziałek, 4 grudnia 2017

Makaron z krewetkami

Makaron z krewetkami koktajlowymi to jeden z moich ulubionych sposobów na pyszny i szybki obiad.
Makaron z krewetkami
Składniki:

250 g makaronu spaghetti
opakowanie krewetek koktajlowych
1 papryczka chilli
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
natka pietruszki
sól, pieprz czarny

Wykonanie:

Na rozgrzanej oliwie lekko szklimy przeciśnięty przez praskę czosnek i dodajemy posiekaną papryczkę chili. Rozmrożone krewetki przelewamy na sicie pod bieżącą wodą, oczyszczamy i dokładamy na patelnię. Obsmażamy  je  po kilka minut z każdej strony i dosypujemy natkę pietruszki. Ugotowany i gorący makaron spaghetti wykładamy na patelnię. Mieszamy z krewetkami i  podajemy od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly