poniedziałek, 4 lutego 2019

Kotlety de volaille z serem i pieczarkami

Kotlety de volaille z serem i pieczarkami
Składniki:

500 g pieczarek
4 podwójne filety z kurczaka
ser żółty tarty
1 cebula
sól, pieprz czarny
masło

Wykonanie:

Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelni roztapiamy masło, szklimy cebulę i dokładamy pieczarki. Dusimy do momentu odparowania wody, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec duszenia dodajemy stary żółty ser, mieszamy i czekamy jak się roztopi i scali pieczarkowy farsz. Studzimy. Filety rozbijamy delikatnie i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie nakładamy farsz na kotlety i zawijamy mięso w rulonik. Obtaczamy w jajku, mące i bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Usmażone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem przez kilkanaście minut w piekarniku nagrzanym do 180° C. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly