Makaron chow mein z kurczakiem i pak choi |
Składniki:
1 filet z kurczaka
1 papryka czerwona
1/2 papryki żółtej
2 kapustki pak choi
2 dymki
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
ziarna sezamu
1 łyżka startego imbiru sól, pieprz
Składniki na sos:
3 łyżki wody
2 łyżki sosu ostrygowego
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka octu ryżowego
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg przepisu. Pak choi przekrawamy na pół i dzielimy na mniejsze kawałki. Dymkę kroimy w piórka. Pierś kurczaka kroimy w kostkę wielkości 1,5 cm i oprószamy mąką ziemniaczaną. Na oleju szklimy dymkę i imbir, wrzucamy kurczaka i podsmażamy. Dodajemy pak choi. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy sos i mieszamy. Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Na koniec doprawiamy olejem sezamowym, posypujemy sezamem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz