Sałatka z surimi |
Sałatka lekko orientalna za przyczyną użytych składników, lekka i orzeżwiająca. Świetnie sprawdzi się jako uzupełnienie biesiad grillowych lub lunch w pracy.
1 opakowanie makarony ryżowego
1 paczka paluszków krabowych (surimi)
2 ogórki wężowe
pęczek szczypiorku
pół puszki kukurydzy
sól, pieprz czarny
koperek
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany lub jogurtu
Wykonanie:
1 łyżeczka soku z cytryny
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany lub jogurtu
Wykonanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy i siekamy nożem. Paluszki kroimy na centymetrowe kawałki. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodajemy śmietanę i majonez oraz posiekany koperek. Sałatkę schładzamy przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz