Mleczna kanapka z kokosem |
2 jajka
200 ml mleka
100 ml oleju
100 g cukru
200 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
Składniki na masę:
1 l mleka
1 szkl. cukru
7 łyżek kaszy manny
200 g wiórków kokosowych
Wykonanie:
Zaczynamy od przygotowania nadzienia. W garnku zagotowujemy mleko. W misce mieszamy cukier i kaszę manną i wsypujemy do wrzącego mleka. Ciągle mieszając gotujemy przez 5 minut. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia.
W jednej misce mieszamy suche składniki na ciasto: mąkę, cukier , kakao, proszek do pieczenia. Osobno łączymy mokre składniki: olej, mleko i jajka. Łączymy razem suche i mokre składniki, dokładnie mieszamy. Na przygotowaną blaszkę wylewamy połowę masy i wstawiamy ją do nagrzanego do 180 C piekarnika na 10 minut. Następnie wylewamy na nią masę kokosową, wyrównujemy i na wierzch wylewamy resztę ciasta. Pieczemy dalej przez 20 minut. Gotowe ciasto studzimy. Po wierzchu możemy polać polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz