środa, 29 marca 2017

Twarożek ze szypiorkiem

Wiosna pełną parą, wiosna w ogrodzie, wiosna w kuchni. Dzień już dłuższy a zajęć i obowiązków wciąż przybywa. Mnie to cieszy bo za tym idzie więcej ruchu a jak wszem i wobec wiadomo "ruch to zdrowie". Te dodatkowe zajęcia pochłaniają mój czas a rodzinę trzeba wykarmić, więc szukam dań szybkich w wykonaniu, lżejszych niż to zimą bywało no i oczywiście kolorowych. Dziś na śniadanie zapraszam na twarożek ze szczypiorkiem.
Twarożek ze szczypiorkiem
Składniki:

400 g twarogu półtłustego
300 g jogurtu greckiego
pęczek szczypiorku
sól himalajska

Wykonanie:

Do miski przekładamy twaróg i rozgniatamy go widelcem. Dodajemy jogurt i dokładnie wszystko mieszamy. Twarożek doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly