piątek, 14 lipca 2017

Muffinki z jagodami

Jeśli nie macie czasu na pracochłonne ciasta a lubicie jagody, polecam przepis na przepyszne, mięciutkie i aromatyczne muffinki z jagodami. Można je wzbogacić dodatkiem kruszonki ale nie jest to konieczne. Są idealne na letni piknik nad wodą.
Muffinki z jagodami
Składniki:

2 szkl. mąki
1/2 szkl.  cukru
1 szkl. mleka
1/2 szkl. oleju
1 łyżeczka sody
1 jajko
1 szk. jagód

Wykonanie:

W dwóch osobnych miskach mieszamy ze sobą osobno składniki suche i mokre. Następnie  łączymy ze sobą zawartość obu misek. Dosypujemy jagody i mieszamy łyżką do połączenia. Do foremki wyłożonej papilotkami wylewamy ciasto do wysokości 2/3 i pieczemy w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 20 minut. Wystudzone babeczki oprószamy cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly