czwartek, 15 grudnia 2016

Surówka z dzieciństwa

Każdy zna tę surówkę, mnie ona kojarzy się z dzieciństwem. Pamiętam, że nigdy nie doczekała do obiadu, zawsze zdążyłam ją spałaszować. A  może mama robiła jej zbyt mało albo ja byłam taka głodna?
Surówka z dzieciństwa
Składniki:

1/2 kg marchewki
1/2 jabłek
2 łyżki cukru
sok z cytryny

Wykonanie:

Marchewkę i jabłka obieramy, płuczemy i trzemy na tarce jarzynowej o większych oczkach. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny, aby jabłka nie ściemniały. Dodajemy cukier i mieszamy. Surówkę odstawiamy na kilkanaście minut a warzywa puszczą sok i cukier rozpuści się. Samo zdrowie na talerzu i dodatkowo ten smak!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly