piątek, 5 maja 2017

Najlepszy 3-Bit

Jest to zdecydowanie najlepszy przepis na 3-bita! Smakuje obłędnie, po prostu rozpływa się w ustach a dzięki dodatkowi galaretek oraz masy krówkowej o smaku czekoladowym nie jest za słodki.
Najlepszy 3-Bit
Składniki na masę budyniową:

1 dobra margaryna
2 budynie waniliowe
1/2 l mleka
1 galaretka cytrynowa

Składniki na bitą śmietanę:

1/2 l śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
1 szkl. wody
1 galaretka cytrynowa

Dodatkowo:

1 duże opakowanie herbatników
1 puszka masy krówkowej o smaku kawowym
czekolada mleczna

Wykonanie:

Na mleku gotujemy budyń i pod koniec gotowania dosypujemy galaretkę. Mieszamy do rozpuszczenia się galaretki. Margarynę ucieramy na puszystą masę i dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. Drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i tężejącą galaretkę. Ciasto układamy warstwami w blaszce wyłożonej folią spożywczą w następującej kolejności:

herbatniki
masa budyniowa
herbatniki
masa krówkowa
herbatniki
bita śmietana
starta czekolada
Oczywiście ciasto należy przechowywać w lodówce. Gwarantuję, że długo tam nie postoi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly