Najlepszy 3-Bit |
1 dobra margaryna
2 budynie waniliowe
1/2 l mleka
1 galaretka cytrynowa
Składniki na bitą śmietanę:
1/2 l śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
1 szkl. wody
1 galaretka cytrynowa
Dodatkowo:
1 duże opakowanie herbatników
1 puszka masy krówkowej o smaku kawowym
czekolada mleczna
Wykonanie:
Na mleku gotujemy budyń i pod koniec gotowania dosypujemy galaretkę. Mieszamy do rozpuszczenia się galaretki. Margarynę ucieramy na puszystą masę i dodajemy po łyżce wystudzonego budyniu. Drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i tężejącą galaretkę. Ciasto układamy warstwami w blaszce wyłożonej folią spożywczą w następującej kolejności:
masa budyniowa
herbatniki
masa krówkowa
herbatniki
bita śmietana
starta czekolada
Oczywiście ciasto należy przechowywać w lodówce. Gwarantuję, że długo tam nie postoi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz