czwartek, 4 maja 2017

Zupa pomidorowa z kaszą bulgur

Zupa, która zdarzyła mi się mimochodem. Została mi z wczorajszego  obiadu ugotowana kasza bulgur i postanowiłam wykorzystać ją jak dodatek do zupy. Zupa  jest warta polecenia, lekka, taka odmiana dla tradycyjnej "pomidorówki".
Zupa pomidorowa z kaszą bulgur
Składniki:

wywar mięsny lub warzywny
2 marchewki
1 pietruszka
przecier pomidorowy
1,5 szkl. ugotowanej kaszy bulgur
śmietana 30%
sól, pieprz czarny
natka pietruszki

Wykonanie:

Do gotowego wywaru dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości. Wsypujemy ugotowaną kaszę bulgur i dodajemy przecier pomidorowy i śmietanę w ilości, która nam odpowiada. Zupę doprawiamy solą i pieprzem, przelewamy na talerze i posypujemy świeżą natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly