Ślimaczki z ciasta francuskiego |
1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
1 paczka salami w plastrach (150g)
12 plastrów sera żółtego
Składniki na sos pomidorowy:
4 łyżki keczupu
sól, pieprz czarny
zioła prowansalskie
szczypta oregano i tymianku oraz czosnku granulowanego
Wykonanie:
Nagrzewamy piekarnik do 200° C. Łączymy ze sobą składniki sosu pomidorowego. Rozkładamy arkusz ciasta francuskiego, który smarujemy sosem. Układamy na całej powierzchni salami a następnie plastry sera żółtego. Ciasto zawijamy dość ściśle w rulon wzdłuż dłuższego brzegu. Kroimy ostrym nożem w plastry o szerokości ok. 1,5 cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na złoty kolor ok. 18 minut. Ślimaczki możemy podawać na gorąco lub na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz