czwartek, 15 lutego 2018

Żeberka pieczone w miodzie i musztardzie

Zachęcam do upieczenia żeberek zamarynowanych miodem i musztardą. 
Żeberka pieczone w miodzie i musztardzie
Składniki:

1,5 kg żeberek
5 łyżek miodu
3 łyżki musztardy
1,5 łyżki sosu sojowego
2 łyżki majeranku
1,5 łyżeczki soli

Wykonanie:

Żeberka kroimy w paski po dwie kostki w każdym. Miód i pozostałe przyprawy łączymy razem do jednolitej konsystencji. Każdy kawałek mięsa smarujemy marynatą, pozostawiamy 2 łyżki marynaty na posmarowanie mięsa podczas pieczenia. Żeberka odstawiamy na parę godzin. Potem przekładamy do rękawa wraz z marynatą i pieczemy przez 1,5 godziny. Po godzinie smarujemy resztą marynaty  i pieczemy dalej przez pół godziny. Podajemy ciepłe z ziemniakami i surówką np. z kapusty.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly