piątek, 9 września 2022

Makaron z pieczoną fetą i pomidorkami koktajlowymi



 Składniki:


200 g sera feta

500 g pomidorków koktajlowych

4 łyżki oliwy

4 ząbki czosnku

200 g makaronu

1 łyżeczka suszonego oregano

listki bazylii


Wykonanie:


Piekarnik rozgrzewamy do 180 °C. Do żaroodpornego naczynia  wkładamy całą kostkę sera feta, całe ząbki czosnku i wsypujemy pomidorki. Posypujemy oregano, czarnym pieprzem i polewamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut. W międzyczasie gotujemy makaron. Po upieczeniu fetę i pomidorki rozgniatamy widelcem i mieszamy z makaronem. Możemy ewentualnie doprawić solą, pieprzem lub polać oliwą. Gdyby danie wyszło za suche można dolać 1-2 łyżki wody z gotowania makaronu.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly