poniedziałek, 17 października 2016

Makaron z tuńczykiem

Jestem z dziewczynkami na zajęciach  baletu a tu dzwoni syn z pytaniem, co na obiad? No cóż, zupa w lodówce by zaspokoić pierwszy głód a drugie danie zrobię po przyjeżdzie do domu. Jestem juz w domu, odgrzewam zupę, nastawiam wodę na makaron a na patelni robię sos.....
Makaron z tuńczykiem
Składniki:

1 paczka makaronu
2 puszki tuńczyka w puszce w kawałkach
1 puszka krojonych pomidorów
pól cebuli
3 ząbki czosnku
4 łyżki oleju
sól, pieprz
bazylia i oregano
parmezan

Wykonanie:

Na patelni podgrzewam olej, dorzucam drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szklę przez chwilę, po czym dodaję tuńczyka, pomidory i przyprawy. Gotuję całość do redukcji i zagęszczenia sosu. Polewam nim ugotowany al dente makaron i ścieram parmezan. Gotowe.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly