Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym |
1 pierś kurczaka
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz czarny
czosnek granulowany
ciasto naleśnikowe z ok. 1/2 szkl. mleka
Wykonanie:
Piersi kurczaka płuczemy pod zimną wodą, dzielimy na kotlety i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka z papryką. W misce przygotowujemy ciasto naleśnikowe z mleka, mąki, odrobiny proszku do pieczenia, soli i przyprawy do kurczaka. Dodanie tej przyprawy do ciasta jest konieczne, gdyż inaczej naleśnik nie ma smaku. Kotlety obtaczamy w cieście naleśnikowym, nadmiar odsączamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Ja podałam kurczaka z pieczonymi ziemniakami i sałatą z jogurtem. Smacznego!
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńJest przepyszny. Moje dzieci uwielbiają ten sposób przygotowania piersi kurczaka.
OdpowiedzUsuń