poniedziałek, 22 maja 2017

Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym

Gorąco polecam ten sposób na pierś kurczaka, mięso jest soczyste i aromatyczne otulone cienką warstwą ciasta naleśnikowego.
Pierś kurczaka w cieście naleśnikowym
Składniki:

1 pierś kurczaka
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz czarny
czosnek granulowany
ciasto naleśnikowe z ok. 1/2 szkl. mleka

Wykonanie:

Piersi kurczaka płuczemy pod zimną wodą, dzielimy na kotlety i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka z papryką. W misce przygotowujemy ciasto naleśnikowe z mleka, mąki, odrobiny proszku do pieczenia, soli i przyprawy do kurczaka. Dodanie tej przyprawy  do ciasta jest konieczne, gdyż inaczej naleśnik nie ma smaku. Kotlety obtaczamy w cieście naleśnikowym, nadmiar odsączamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Ja podałam kurczaka z pieczonymi ziemniakami i sałatą z jogurtem. Smacznego!

2 komentarze:

  1. Jest przepyszny. Moje dzieci uwielbiają ten sposób przygotowania piersi kurczaka.

    OdpowiedzUsuń

Printfriendly