piątek, 27 września 2019

Makaron ze szparagami i krewetkami

Makaron ze szparagami i krewetkami
Składniki:

500 g zielonych szparagów
1 opakowanie mrożonych krewetek koktajlowych
1 opakowanie makaronu
1 puszka krojonych pomidorów
100 ml białego wina wytrawnego
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól, pieprz
oregano, majeranek


Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Szparagi kroimy na kawałki, części zdrewniałe odrzucamy, resztę obgotowujemy w osolonej wodzie. Na patelni na oliwie szklimy cebule i czosnek, dokładamy krewetki i chwilę smażymy. Następnie dokładamy pomidory z puszki a na koniec szparagami, doprawiamy do smaku ziołami. Makaron łączymy z sosem i podajemy od razu. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly