Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarellą |
3-4 papryki
500 g piersi kurczaka
2 kulki mozzarelli
100 g żółtego sera
250 g pomidorów
2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
sól prowansalska
pieprz czarny
Wykonanie:
Pierś kurczaka kroimy w drobna kostkę, oprószamy solą prowansalską i smażymy na złoty kolor na patelni. Mozzarellę kroimy w drobną kostkę, zostawiamy kilka plastrów na wierzch. Pomidory i ser żółty kroimy w kostkę. Usmażonego kurczaka i pokrojone składniki oraz kukurydzę przekładamy do miski i mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku. Papryki przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda niesienne i nadziewamy gotowym farszem. Na wierzch kładziemy po plastrze mozzarelli. Połówki papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy bulionem i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 30-40 minut w 180°C. Podajemy od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz