czwartek, 26 września 2019

Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarellą

Smaczna zapiekana papryka z dodatkiem warzyw, mięsa kurczaka pod pierzynką z roztopionej mozzarelli.
Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarellą
Składniki:

3-4 papryki
500 g piersi kurczaka
2 kulki mozzarelli
100 g żółtego sera
250 g pomidorów
2-3 łyżki kukurydzy konserwowej
sól prowansalska
pieprz czarny

Wykonanie:

Pierś kurczaka kroimy w drobna kostkę, oprószamy solą prowansalską i smażymy na złoty kolor na patelni. Mozzarellę kroimy w drobną kostkę, zostawiamy kilka plastrów na wierzch. Pomidory i ser żółty kroimy w kostkę. Usmażonego kurczaka i pokrojone składniki oraz kukurydzę przekładamy do miski i mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku. Papryki przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda niesienne i nadziewamy gotowym farszem. Na wierzch kładziemy po plastrze mozzarelli. Połówki papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy bulionem i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 30-40 minut w 180°C. Podajemy od razu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly