czwartek, 26 września 2019

Sałatka jesienna

Tę sałatkę wymyśliłam sama na bazie jesiennych składników, stąd jej nazwa. Sałatka jest pyszna, aromatyczna a słodycz  pieczonej papryki przełamuje smak rukoli. Polecam do mięska!
Sałatka jesienna
Składniki:

1/2 paczki rukoli
3 czerwone pieczone papryki
kilka żółtych pomidorków koktajlowych
2-3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sól, pieprz czarny
sok z cytryny


Wykonanie:

Paprykę kroimy na pół, smarujemy z oliwą i pieczemy w piekarniku a następnie zdejmujemy skórkę. W miseczce mieszamy ze sobą składniki sosu tj oliwę, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz. Na talerz wykładamy rukolę, paski papryki, połówki pomidorków. Całość polewamy sosem. Sałatkę podajemy od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly