Zapiekanki z pieczarkami na bułce |
1/2 kg pieczarek
1 cebula
1 łyżka masła
5 bułek
10 plastrów żółtego sera
2 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu + keczup na wierzch
sól, pieprz
Wykonanie:
Pieczarki myjemy pod zimną, bieżącą wodą a cebulę obieramy. Pieczarki i cebulę ścieramy na tarce jarzynowej. Dusimy w rondelku a pod koniec dodajemy sól i pieprz oraz łyżkę masła. Bułki przekrawamy na pół. W miseczce przygotowujemy sos z majonezu i keczupu (2 łyżki) . Smarujemy nim połówki bułek. Na wierzch kładziemy farsz pieczarkowy i przykrywamy całość plastrem żółtego sera. Jeśli lubimy możemy posypać po serze przyprawą np. do kurczaka. Gotowe zapiekanki pieczemy w piekarniku ok 15-20 min. Podajemy z keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz