Kieszonki schabowe z brokułem i serem żółtym |
6 grubych plastrów schabu
100 g świeżego brokuła
80 g sera żółtego
sól, pieprz czarny
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
2 jajka
bułka tarta
Wykonanie:
Schab rozbijamy tłuczkiem na duży kotlet. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem i pieprzem ziołowym. Brokuła dzielimy na małe różyczki i obgotowujemy przez 6 minut w osolonej wodzie. Ser ścieramy na tarce. Ostudzonego brokuła łączymy z serem i nakładamy farsz na połowę płata schabu. Kotleta składamy na pół, dokładnie zlepiamy ze sobą brzegi. Obtaczamy w roztrzepanym jajku, potem dociskamy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu. Po obsmażeniu z obu stron przekładamy kotlety do naczynia żaroodpornego, podlewam odrobiną wody i wstawiam do piekarnika na 15 minut aby "doszło". Dziś podałam z ziemniakami z wody i surówką z pora i kukurydzy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz