Keks z bakaliami |
20 dag masła
20 dag cukru
4 jajka
30 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 dag rodzynek
10 dag skórki pomarańczowej
10 dag mieszanki keksowej
szczypta soli
4 łyżki mleka
otarta skórka z cutryny
Wykonanie:
Miękkie masło ucieramy z cukrem i skórką z cytryny na puszystą masę. Podczas ucierania dodajemy szczyptę soli. Do masy wbijamy jajka i mleko. Mieszamy mikserem na wolnych obrotach. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Bakalie oprószone mąką dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy. Wlewamy do wysmarowanej i wysypanej keksówki i pieczemy 60 minut w 170°C. Po ostudzeniu możemy keks oprószyć cukrem pudrem.
Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńZapewniam, że smakuje tak jak wygląda:)
OdpowiedzUsuń