Polędwiczki a'la KFC |
1,5 podwójnej piersi z kurczaka
400 ml jogurtu naturalnego
1 łyżeczka chili
2 łyżeczki soli
Składniki na panierkę:
1 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki chili
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól, pieprz czarny
Wykonanie:
Piersi kurczaka sprawiamy i kroimy na polędwiczki. Z jogurtu, chili i soli robimy marynatę. Wkładamy mięso i obtaczamy w niej. Tak przygotowane mięso wstawiamy do lodówki, ja trzymałam ok. 12 godzin. Składniki na panierkę mieszamy ze sobą a następnie każdą polędwiczką obtaczamy i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor ( marynaty nie usuwamy z mięsa). Tak usmażone polędwiczki ułożyłam na blasze i zapiekłam w piekarniku przez 5 min. aby panierka była chrupiąca. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz