Sałatka brokułowa |
1 brokuł (500g)
2 pomidory
4 jajka
garść ziaren słonecznika
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu greckiego
5-6 ząbków czosnku
sól
koperek
Wykonanie:
Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z cukrem przez ok. 5 minut. Pomidory myjemy i kroimy w sporą kostkę. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki. Z pozostałych składników wykonujemy sos czosnkowy. W salaterce do sałatek warstwowych układamy kolejno:
- brokuł i ćwiartki jajek, solimy pieprzymy, polewamy sosem czosnkowym
- pomidory i resztę brokułu solimy i pieprzymy, polewamy resztą sosu czosnkowego
- uprażone na patelni ziarnka słonecznika.
Sałatkę schładzamy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz