poniedziałek, 13 marca 2017

Śródziemnomorska surówka z kapusty pekińskiej

Kolejna prosta surówka zaimprowizowana składnikami, które miałam w lodówce. Zrobiłam jej dwie wersje: z oliwą i majonezem. Prezentowana to ta zdrowsza wersja.

Śródziemnomorska surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:

1 kapusta pekińska
ok 6-7 szt. suszonych pomidorów
10 czarnych oliwek
1/2 pomidora
1 mała cebula
koperek
oliwa z oliwek
ocet jabłkowy
sól ziołowa
pieprz czarny

Wykonanie:

Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do salaterki. Dodajemy posiekaną cebulę, pomidory pokrojone w kostkę i oliwki w plasterkach. Przygotowujemy sos z podanych składników i łączymy go z kapustą. Najlepiej tę surówkę przygotować kilkanaście minut przed podaniem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly