czwartek, 22 września 2016

Paszteciki z parówką i serem żółtym

Dobrze jest czasami przygotować danie, które w dowolnej chwili każdy z członków rodziny może sobie na szybko podsmażyć.
Paszteciki z parówką i żółtym serem
Składniki:

15 szt. naleśników
15 szt. parówek
40 dag sera żółtego w plastrach
7 ogórków konserwowych
półlitrowy słoik papryki konserwowej
3 jajka
bułka tarta

Wykonanie:

Na dużej desce do krojenia układamy naleśnika. Na jego środku kładziemy 2 plastry sera (powinien znajdować się na całej długości naleśnika). Na ser kładziemy parówkę, pokrojonego w paski ogórka i paprykę. Dodatki należy również równomiernie rozłożyć na całym naleśniku. Zakładamy jeden brzeg za nadzienie i ściśle zawijamy w rulonik. Pasztecika kroimy na pół i obtaczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu a następnie w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony, tak aby parówka się zagrzała a ser żółty roztopił. Oczywiście podajemy z czystym barszczem czerwonym. Jak łatwo obliczyć z podanej porcji wyjdzie nam 30 sztuk pasztecików. 
Paszteciki z parówką i serem żółtym




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly