Paszteciki z parówką i żółtym serem |
15 szt. naleśników
15 szt. parówek
40 dag sera żółtego w plastrach
7 ogórków konserwowych
półlitrowy słoik papryki konserwowej
3 jajka
bułka tarta
Wykonanie:
Na dużej desce do krojenia układamy naleśnika. Na jego środku kładziemy 2 plastry sera (powinien znajdować się na całej długości naleśnika). Na ser kładziemy parówkę, pokrojonego w paski ogórka i paprykę. Dodatki należy również równomiernie rozłożyć na całym naleśniku. Zakładamy jeden brzeg za nadzienie i ściśle zawijamy w rulonik. Pasztecika kroimy na pół i obtaczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem soli i pieprzu a następnie w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony, tak aby parówka się zagrzała a ser żółty roztopił. Oczywiście podajemy z czystym barszczem czerwonym. Jak łatwo obliczyć z podanej porcji wyjdzie nam 30 sztuk pasztecików.
Paszteciki z parówką i serem żółtym |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz