Zupa-krem z brokułów |
Składniki:
500 g brokuła
1 duża marchewka
6 średnich ziemniaków
sól, pieprz
ziele angielskie, liść laurowy
ząbek czosnku
grzanki
Wykonanie:
Do wywaru mięsnego lub warzywnego wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Gotujemy do miękkości a na koniec dokładamy pokrojony na różyczki brokuł. Gdy wszystkie warzywa są już odpowiednio miękkie, dosmaczamy zupę i blendujemy. Osobno na patelni przygotowujemy grzanki: natarte czosnkiem kromki czerstwego chleba rumienimy na podlanej olejem patelni. Dla lubiących zabielane zupy: można dodać keks śmietany na miseczkę zupy. Smacznego!!!
wolę tradycyjne zupy niż kremy, ale krem z brokuła uwielbiam, pyszny przepis :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do wypróbowania! Sukces i smak gwarantowany!
Usuń