sobota, 29 października 2016

Filet z kurczaka z pieczarkami i serem

Dziś moi faceci mieli ciężki dzień, aby im wynagrodzić trudy pracy postanowiłam przygotować obiad na ich miarę. Wiem, że nic ich tak nie zadowoli, jak sztuka mięsa drobiowego.
Filet z kurczaka z pieczarkami i serem
Składniki:

2  podwójne filety z kurczaka
1/2 kg pieczarek
30 dag sera żółtego w kawałku
1 cebula
sól, pieprz czarny
czosnek granulowany

Wykonanie:

Każdego fileta płuczemy, osuszamy, kroimy wzdłuż na pół.  Po podzieleniu wyjdzie nam 8 porcji. Obsypujemy je solą i pieprzem i odstawiam na co najmniej pół godziny. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Dusimy w rondelku wraz z posiekaną cebulą, przyprawiamy. Filety obsmażamy na wolnym ogniu, wykładamy na blachę i posypujemy czosnkiem granulowanym. Układamy na nich podduszone pieczarki i starty ser żółty. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do roztopienia się sera. Ja podałam filety z ryżem basmati z jajkiem podsmażonym na oliwie i z surówką z  kapusty pekińskiej. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly