Filet kurczaka z pieczarkami i papryką pod serową pierzynką |
Składniki:
2 podwójne piersi kurczaka
1 papryka czerwona
6-8 pieczarek
30 dag startego żółtego sera
sól, pieprz
przyprawy prowansalskie
Wykonanie:
Piersi
podzielić na 8 dużych kotletów. Zostają nam cztery małe polędwiczki, z
których przeważnie robię nuggetsy dla najmłodszych. Ja nie rozbijam
tłuczkiem mięsa, bo uważam je za zbyt delikatne i nie chcę psuć jego
struktury. Przyprawione solą i pieprzem smażę je na wolnym ogniu.
Paprykę kroję, pieczarki siekam i łącze je z ziołami prowansalskimi.
Kotlety układam na blasze i na każdym z nich kładę farsz z pieczarek i
papryki. Na wierzch posypuję obficie startym serem żółtym i zapiekam w
piekarniku do roztopienia sera. Jest to też czas, kiedy piersi
"dochodzą" i na pewno nie będę w środku surowe. U mnie podane z
ziemniakami hasselback i mizerią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz